4 vývojová prostředí, která otevřete v prohlížeči

Vývoj aplikace nemusí probíhat jen v desktopovém prostředí, IDE může kompletně běžet v prohlížeči. Líbit se to bude nejen těm co mění stroje, ale i majitelům Chromebooků.
Kapitoly článku

Že lze ve webových službách editovat dokumenty, organizovat práci v týmech, upravovat fotky nebo sestříhat video není nic nového. Na webu se však dají nalézt i služby, které umožní plnohodnotný vývoj stejně jako vývojová prostředí (IDE) na desktopu.

Hodit se mohou vývojářům, kteří často mění stroje a také těm, kteří dávají přednost platformě Chrome OS. Počítače s tímto systémem většinou nedisponují výkonem na rozdávání a tak se běh na vzdáleném serveru rozhodně bude hodit. To se samozřejmě netýká jen samotného IDE, ale i vyvíjené aplikace. V neposlední řadě je výhodou vývojového prostředí na webu vždy aktuální verze bez nutnosti stahovat stovky magabajtů aktualizací.

Vybrali jsme celkem čtyři aplikace, pro jejichž běh postačí moderní webový prohlížeč. Dvě z nich jsou komerčními produkty, vybrali jsme jeden open-source projekt poskytovaný zdarma a také hračku pro fanoušky Pythonu.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,