5 nejlepších služeb pro streamování libovolné hudby

Obliba streamované hudby stále roste a z Youtube se pomalu přesouvá na specializované služby. Vybrali jsme ty, které hovoří česky a zároveň přehrají libovolnou skladbu z nabídky.
Kapitoly článku

V roce 2011 zaznamenal hudební trh v České republice revoluci. Vydavatelské společnosti se spojili a pod hlavičkou služby MusicJet zprovoznili první opravdovou streamovací službu. A ačkoliv MusicJet v současné době nepatří mezi nejpopulárnější, jeho zprovoznění nastartovalo postupnou expanzi zahraničních služeb i na náš trh.

Do našeho výběru jsme zahrnuli pětici služeb, které splňují nastavené požadavky - nabízí poslech libovolné skladby, nikoli jen dané playlisty, a rozhraní existuje v češtině. Vedle nich je zde totiž obrovské množství internetových rádií, které hudbu náhodně přehrávají třeba podle zadaného žánru. Patří mezi ně například Pandora nebo tuzemský Mixer od Seznamu. Úplně stranou pak stojí Grooveshark, který sice splňuje obě kritéria, ale kvůli minulosti v „šedé zóně“ nemá aktuálně příliš atraktivní nabídku. Stále také existuje značné množství služeb, které u nás nejsou dostupné. Mezi ně patří Beats Music od Applu nebo Xbox Music od Microsoftu.

Některé služby nabízí streamování zdarma s tím, že je hudba prokládána reklamami. Další se spoléhají pouze na předplatné, jehož měsíční výše se u nás pohybuje většinou do dvou stovek. Ideálním případem je, když za tuto částku služba nabízí webový přehrávač, desktopovou aplikaci a klienta pro mobilní platformy. Bohužel, ne u všech služeb takový komfort existuje.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,