Akcionáři finálně schválili sloučení Tesla Motors a SolarCity

Včera došlo k očekávanému schválení sloučení dvou společností, které mají pro Elona Muska velký význam na jeho budoucí plány – Tesla Motors a SolarCity.

Celkem 85 % akcionářů Tesla Motors odsouhlasilo akvizici SolarCity, která vyjde na přibližně dvě miliardy dolarů. Elon Musk má k SolarCity velmi blízko – má 20 % akcií, je předsedou rady a jeho bratranec je šéfem této společnosti. S akvizicí dostanou akcionáři SolarCity za jednu akcii SolarCity výměnou 0,110 akcií Tesla Motors.

Elon Musk tímto krokem pokračuje ve vytvoření ultimátní společnosti, která pokrývá vývoj technologií pro využití obnovitelných zdrojů energie (Slunce) a s tím spojené následné části – uchovávání energie (PowerPack, PowerWall) a následné využití i k transportu (elektromobily).

Nejnovějším produktem jsou unikátní solární tašky, které řeší získávání energie ze Slunce a zároveň jsou odolnou střechou. Elon Musk chce díky principům škálování a zlepšení efektivity v celém procesu od výroby až po instalaci dosáhnout výrazně nižších cen, než to bylo doposud možné.

Diskuze (5) Další článek: Odolné externí SSD SD700 od ADATA přežije i pod vodou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,