Alza.cz je prý na prodej, kupujícím může být Pixmania

Česká jednička mezi internetovými obchody, tedy Alza.cz s loňským obratem překračujícím čtyři miliardy korun (více zde), je údajně na prodej. Uvedl to týdeník Euro. Zájemcem má být Pixmania, evropský internetový obchod spadající pod britskou skupinu Dixons Retails, do které patří například i síť prodejen s elektronikou Electroworld. Za Alzu prý Britové nabídli miliardu korun.

Klepněte pro větší obrázek

Pixmania aktuálně působí v 26 evropských zemích včetně České republiky. Ta se přitom stává novým klíčovým uzlem pro expanzi celoevropského obchodu dále na východ. Pixmania letos v Brně otevřela novou centrálu a dále se zde rozšiřuje. Zástupci firmy však odmítli možnou akvizici Alzy komentovat.

Změny ve vlastnictví by se podle Eura měly v dohledné době uskutečnit také u dalších silných e-shopů. Například investiční fond Intel Capital se prý chce zbavit svého podílu v Mall.cz. Tomu se přitom docela daří a podle jiných indicií plánuje akvizici e-shopu CZC.cz. Ale ani z těchto transakcí nebyla zatím žádná oficiálně potvrzena. Více informací o machinacích mezi českými e-shopy se dozvíte v článku na E15.cz.

Diskuze (40) Další článek: Nová služba od Googlu: Schemer je velkou databází snů

Témata článku: , , , , , , , , , ,