Alze se daří, rozšíří své prostory

Centrála největšího českého prodejce elektroniky Alza.cz výrazně rozšíří počet kanceláří, které potřebuje pro svůj byznys. Vedle centrály v areálu tržnice v Praze Holešovicích, rovněž provozuje i velké zákaznické centrum, si nově pronajme 2900 metrů čtverečních kancelářských ploch.

Holešovicím ale zůstanou „zelení mimozemšťané“ věrní. Nové kanceláře totiž bude mít Alza v administrativním centru Hall Office Park. Oznámila to realitní kancelář Svoboda & Williams, která pronájem zprostředkovala.

Rostou i pobočky

„Transakce je potvrzením boomu internetového obchodování a z toho vyplývající poptávky e-shopů po nových prostorách. Doufáme, že další podobné transakce budou následovat, a rádi bychom se na nich opět podíleli,“ komentoval transakci Jaroslav Waldhauser z oddělení komerčních pronájmů Svoboda & Williams.

Klepněte pro větší obrázek
Platbní automaty Alzy. Foto: Alza.cz

Tržby Alzy se loni zvýšily o pětinu na 9,2 miliardy korun. Obchod za uplynulý rok rozšířil svou nabídku z 32 tisíc na téměř 50 tisíc položek. Konkrétní majitelé firmy se skrývají za offshorovou kyperskou společností L. S. Investments. V čele Alzy je ale stále její zakladatel Aleš Zavoral, který patří mezi tuzemské korunové miliardáře.

Alza.cz otevřela loni osm nových poboček, rozšířila tak jejich počet na čtyřicet. Lze v nich nakoupit, stejně jako u velké části konkurence, bez předchozí online objednávky. Zákazník si může na místě koupit a ihned odnést vybrané vystavené produkty. V pobočkách mohou zákazníci také vyřídit reklamaci zboží. Zavedení jednodušších servisních služeb plánuje společnost v tomto čtvrtletí.

Diskuze (50) Další článek: Setkání Windows User Group - květen 2014

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,