Amazon nabízí vlastní půjčky na zboží, splácet můžete až čtyři roky

Pokud si chcete koupit dražší zboží a rozložit si nákup na menší splátky, máte dnes spoustu možností jak od bankovních institucí, tak třeba i přímo od prodejců, kteří těchto finančních produktů v pozadí obvykle sami využívají. Amazon se chce přiblížit k těmto nabídkám a dle informací The Guardian ve Velké Británii spustil vlastní systém půjček v internetovém obchodě Amazon.co.uk.

Amazon Pay Monthly je služba určená pro dražší zboží nebo objednávku, v současnosti jde o cokoli nad hranicí 400 liber (přibližně 15 000 Kč s DPH). K tomuto spíše testovacímu běhu se Amazon spojil se společností Hitachi Capital Consumer Finance a nabízí úrokovou sazbu 16,9 %. Amazon Pay Monthly nelze aktuálně použít při nákupu digitálních produktů ani dárkových poukazů.

Splácet lze dva až čtyři roky, přičemž není nutné platit žádnou akontaci. Po zkontrolování vaší debetní karty dojde k okamžitému automatickému ověření, zda můžete půjčku využít a pak už vše začíná první splátkou.

Amazonu se ve Velké Británii značně daří a na tomto trhu dosáhl v roce 2015 na obrat 5,6 miliardy dolarů. S možností pořizování zboží na splátky rychle a jednoduše tak chce získat další zákazníky, případně je přetáhnout právě třeba kamenným obchodům.

Amazon je známý svým dravým přístupem ke snižování ceny, takže lze předpokládat, že ani u půjček to nebude jiné a bude se snažit úrokovou sazbu postupně dostat co nejníže. Zatím ale jde hlavně o testování této služby na prvním trhu, takže se teprve ukáže, jaké zvýhodnění to pro Amazon skutečně je.

Diskuze (4) Další článek: Windows 10 překonaly 10% podíl na trhu. U nás se jim daří ještě lépe

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,