Hardware | Amazon | Multimédia

Amazon představil novou verzi miniaturní Fire TV se čtyřjádrem

Amazon nabízí dvě varianty Fire TV – v klasické malé krabičce, která má vyšší výkon a také v miniaturní verzi ve stylu flash disku, která se zasune přímo do HDMI portu televize. A právě tato varianta je nyní k dispozici v nové verzi.

Hardware nyní obsahuje nový čtyřjádrový čipset od MediaTeku na frekvenci 1,3 GHz s 1 GB operační paměti. K dispozici je 8 GB flash paměť. Podporována i rychlá Wi-Fi 802.11ac MIMO a Bluetooth 4.1. Napájení je řešené přes micro USB.

Fire TV stick stále zvládne rozlišení maximálně Full HD, ale dočkal se lepší funkčnosti v kombinaci s hlasovou asistentkou Alexa, která má poměrně široké možnosti a Amazon ji integroval například i ve větším zařízením Echo.

V balení je i ovladač s integrovaným mikrofonem. Vzhledem k multimediálnímu zaměření zůstává bohatá nabídka aplikací (přes 7 000) v rámci obchodu Amazonu a také televizních kanálů nebo her.

Jak je u Amazonu zvykem, v případě vlastního hardwaru tlačí co nejnižší cenu, takže nejinak je tomu také u nového modelu, který stojí pouze 40 dolarů (přibližně 1 100 Kč s DPH) a v ceně jsou i některé vybrané služby Amazonu.

Diskuze (3) Další článek: Není to už fetiš? Začala se prodávat svíčka, která voní jako nově vybalený Mac

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,