Amazon se pochlubil rekordními počty prodejů i uživatelů Prime

Společnost Amazon se pochlubila zajímavými výsledky z období svátků, kdy opět překonala řadu rekordů. V oficiální zprávě Amazon zveřejnil, že pouze v rámci třetího týdne prosince si službu Prime zaregistrovalo přes tři miliony uživatelů. V rámci služby Prime je možné mít za paušální poplatek 99 dolarů ročně dopravu zdarma a předplatné streamovací platformy Amazon Video.

Amazon je ale především největší elektronický obchod na světě a tak jsou rozhodně zajímavá i další čísla. Téměř 70 % uživatelů nakupovalo na Amazonu pomocí mobilních zařízení, což je o deset procent více, než ve stejném období minulý rok. Nakupování přes mobilní zařízení je tak jasný trend, který bude jistě znamenat velké změny i na našem trhu.

Během svátků Amazon odeslal o 200 milionů kusů zboží více pro zákazníky Prime zcela zdarma (dodání do dvou dnů). Zboží bylo přitom odesíláno do 185 zemí po celém světě. Amazonu se dařilo i po stránce prodeje vlastního hardwaru – prodal dvakrát více kusů než v minulém roce. Jednalo se přitom i o nová zařízení jako tablet Fire, Echo nebo Fire TV.

Amazon se pochlubil i úspěchem vlastního televizního seriálu The Man in the High Castle, který v rámci platformy Amazon Video patřil k nejúspěšnějším. Celkový čas, který diváci Amazon Video strávili u streamovaného videoobsahu, byl dvakrát delší než minulý rok. Množství streamování hudby v rámci Amazon Music se oproti roku 2014 zvýšilo o 350 %. Uživatelé Amazon Photos nahráli zdarma během svátků více než miliardu fotografií.

Váš názor Další článek: Steam byl přetížený a ukazoval cizí uživatelské účty

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,