Amazon | Hudba, filmy, seriály

Amazon to zkouší s hudbou znovu, lépe a mnohem levněji

Amazon nemohl ignorovat nástup streamované hudby, a tak před dvěma lety spustil službu Prime Music. Hudba za předplatné pro členy programu Amazon Prime však nepřinášela žádné výhody oproti věhlasnější konkurenci. Nabídla málo hudby a vysokou cenu. Amazon to proto zkusí znovu, službu přejmenuje na Amazon Music Unlimited a už bude mnohem atraktivnější, informuje The Verge.

Běžná cena služby je 9,99 dolarů měsíčně, stejně jako u konkurence nebo dosavadní Prime Music. Nově ale bude hudba od Amazonu pro členy programu Prime za 7,99 dolarů měsíčně (nebo 79 dolarů ročně). A co víc, majitelé domácího asistenta Amazon Echo zaplatí jen 3,99 dolarů měsíčně (cca 97 Kč).

Služba už jinak nafoukla hudební knihovnu z původního milionu na desítky milionů skladeb a dále se rozšiřuje. Má aplikace pro všechny důležité platformy a nabízí i funkce rádií a doporučování. A hlavně, ve spojení s Amazon Echo a umělou inteligencí Alexa dokáže hrát na přání podle různě specifikovaných zadání řečených hlasem.

Amazon má nyní dost motivačních nástrojů k tomu, aby zahýbal trhem se streamovanou hudbou. Zároveň motivuje k pořízení Echa a lákadlem zvýhodněných cen uzavírá uživatele do svého ekosystému. Česka se to bohužel ale zatím netýká.

Diskuze (14) Další článek: Stačí znát těchto 60 jednoduchých hesel a můžete bořit internet botnetem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,