Americká Demokratická strana tvrdí, že ji hackli Rusové. Nesmysl, říká hacker a zveřejňuje dokumenty

DNC, strana Demokratů v USA oznámila, že se stala obětí útoku hackerů a stopy údajně vedou do Ruska. Hlavním zmiňovaným zcizeným dokumentem je opoziční výzkum na předpokládaného republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa.

Hacker Guccifer 2.0 ale s tímto názorem nesouhlasí. Tvrdí, že to on přebýval na serverech DNC několik měsíců a vytáhl celou řadu utajovaných dokumentů. Svá tvrzení rovnou podložil i pádnými důkazy. Zveřejnil kompletní zmiňovaný opoziční výzkum - 213 stran ve Wordu rozebírajících pozice, argumenty, historii a podnikatelské aktivity Donalda Trumpa.

388783892

Zveřejnil také části excelových sešitů s příspěvky dárců demokratické straně, nebo tajné dokumenty, na kterých Hillary Clintonová pracovala ještě jako ministryně zahraničních věcí USA.

Nyní je dostupný jen zlomek získaných dokumentů. Celý obsah ukradený ze serveru prý Guccifer už poskytl serveru Wikileaks, který je může případně zveřejnit.

I v případě, že by dokumenty unikly také do Ruska, jejich současné zveřejnění sníží jejich hodnotu pro případné vydírání.

Diskuze (19) Další článek: Snapchat začne mezi příspěvky ukazovat reklamy. Přes celou obrazovku a se zvukem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,