Windows 10 | Aktualizace

Anniversary update Windows 10 znemožní oblíbené úpravy v registrech

Tak se nám blíží Anniversary update pro Windows 10 a kromě nových vlastností to vypadá i na smutné zprávy pro uživatele verzí Home a Pro.

Windows 10 Pro obsahují na rozdíl od Windows 10 Home program pro úpravu místních zásad skupiny - Group Policy Editor - pro nastavení vybraných funkcí systému. Uživatelé Home musí pro ty samé funkce použít Regedit a ručně v něm editovat.

884569981
Microsoft se může rozhodnout, že nějakou aplikaci musíte mít,
a nic proti tomu už neuděláte

Aktualizace Anniversary update ale zakáže několik velmi oblíbených úprav. Budou je mít k dispozici jen verze Enterprise a Education. I když jste si zaplatili za dražší verzi Pro, budete mít smůlu.

Nepůjde už udělat následující:

  • Vypnout funkce Microsoft pro přizpůsobení prostředí. Tedy automatické instalace aplikací (Candy crush) a odkazů do systému.
  • Nezobrazovat tipy Windows
  • Nezobrazovat zamykací obrazovku. Kdo chtěl přeskočit zbytečnou zamykací obrazovku a zobrazit rovnou přihlášení, má smůlu.
  • Vypnout aplikace z Windows Store. Kdo chtěl schovat Windows Store a aplikace v moderním vzhledu, které nebývají tak funkčně kompletní, už nemůže.
687536707
Zamykací obrazovky se nezbavíte, nastavený klíč v registrech už nic nezmění

Z těchto položek nejvíc bolí zamykací obrazovka. Pro mnoho uživatelů nedává smysl a brzdí při používání počítače. Enterprise a Education verze přitom nejsou pro běžné smrtelníky k dostání. Smutné je, že piráti opět budou v lepší pozici než platící uživatelé.

Solí do ran je potom překlad v systému. Anglický originál říká „Also, this setting only applies to Enterprise a Education SKUs“. V češtině zní „Kromě toho se toto nastavení vztahuje taky na edice Enterprise a Education“. Tedy český překlad dává marnou naději, že to funguje.

Diskuze (295) Další článek: Z LastPass bylo možné krást hesla uživatelů. Chyba už je opravena, ale nemusí být jediná

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,