Apple letos uvede nové Macbooky. Lákadlem mají být především procesory

Poslední verzi Macbooků Pro představil Apple na podzim minulého roku, přičemž hlavním tahákem byly modely s novým ovládacím prvkem Touch Bar. Podle všeho ale chystá brzký update těchto strojů a podle analytiků z KGI by se tak mělo stát ještě letos.

Aktualizace se dočká jak třináctipalcový, tak patnáctipalcový model a největší změnou budou použité procesory. Do Macbooků Pro z roku 2016 totiž Apple nestihl integrovat nová CPU řady Kaby Lake, která nabízí o něco lepší efektivitu. Kromě toho se však můžeme dočkat také podpory až pro 32 GB operační paměti. Do výroby se mají dostat nové Macbooky Pro na začátku třetího čtvrtletí letošního roku.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Design se při letošní aktualizaci nezmění, výměna se bude týkat především procesorů

Kromě řady Pro se dočká aktualizace i základní řada dvanáctipalcového Macbooku, z něhož Apple udělal ignorováním řady Air tzv. entry-model. I v tomto případě půjde především o výměnu procesorů za Kaby Lake, nicméně zvýšit se má také kapacita operační paměti v základu. I nejlevnější model by se tak měl prodávat s 16GB RAM.

Pokud se informace analytiků potvrdí jako pravdivé, můžeme čekat uvedení nových Macbooků na trh v podzimních měsících letošního roku.

Přečtěte si také:

Diskuze (9) Další článek: Raspberry Pi začíná prodávat nový Compute Modul 3

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,