Bývalý šéf Twitteru chystá nový startup zaměřený na fitness

Dick Costolo sice už není ve vedení sociální sítě Twitter, kterou nyní řídí Jack Dorsey, ale už pracuje na vlastním novém startupu, který je zaměřený na fitness a zdravotní data s inovativním přístupem.

Na twitteru oznámil, že pracuje na nové softwarové platformě, která bude přistoupat ke cvičení novým způsobem. Nepůjde pouze o měření dat, ale platforma má jít v tomto směru mnohem dále a motivovat uživatele k pohybu a cílům zábavným způsobem.

Platforma má být určená nejen pro jednotlivce, ale také pro profesionály, trenéry, fyzioterapeuty nebo odborníky na výživu. Měla by tak pokrývat širší záběr, u kterého bude pracovat s gamifikací a tedy úspěšným plněným stanovených cílů.

Podle informací tento startup zakládá spolu s Bryanem Oki, bližší vlastnosti ale zatím neprozradil. Trh je to ale rozhodně zajímavý – k dispozici je stále větší počet senzorů a zařízení, která sbírají data o těle a dalších fyzických objektech. Apple se snaží tento trend podchytit vlastní aplikací Zdraví pro sběr dat, podobně jako třeba Google Fit. Zda je v tomto segmentu i nějaký větší prostor pro sociální sdílení, které je k dispozici u specializovaných sportovních aplikací, je zatím spíše otázkou.

Diskuze (4) Další článek: Nový trojan pro Linux umí odesílat screenshoty i nahrávat zvuk

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,