Byznysový zápisník: Brněnská Safetica má investici 2,5 milionu dolarů

Zprávy z IT byznysu, které by neměly zapadnout. Každý týden na Connect.cz (RSS).

Ondřej Tomek investoval 2,5 milionu dolarů do brněnské bezpečnostní společnosti Safetica. Ta by tak nyní měla mít hodnotu kolem 10 milionů eur. Tomek (mimo jiné spoluzakladatel Centrum.cz) do Safetiky už dříve investoval 20 milionů korun. Zakladatel a šéf firmy Jakub Mahdal byl hostem Connected. Info o růstu společnosti také v dřívějším textu.

Amazon stále více proniká do světa her. Po koupi Twitche získal také společnost GoodGame. Ta vlastní progamingové kluby Alliance a Evil Geniuses, funguje jako agentura, která profesionálním hráčům pomáhá shánět sponzory a peníze, a pořádá také velké turnaje. Amazon sází na rychle rostoucí oblast e-sportů.

CNBC referuje o českém technologickém exportu a ptá se, zda jsme „východoevropským Silicon Valley“. Upozorňuje také na mrzkou podporu digitální agendy ze strany státu.

Spoluzakladatel a šéf Socialbakers Jan Řežáb uvedl pro server The Next Web pár novinek. Firma reálně zvažuje vstup na burzu, i přes investice 34 milionů dolarů zakladatelé a zaměstnanci vlastní přes polovinu firmy a mezi více než 2500 zákazníků patří i NHL a další silné značky. Socialbakers nedávno představili nový vzhled své služby. Jan Řežáb v minulosti hovořil také v Connected a nyní investoval 600 tisíc dolarů do ještě neoznámeného českého projektu.

Ministerstvo vnitra vypsalo veřejnou zakázku na zhodnocení stavu ICT a projektů v oblasti e-governmentu. Tedy další analýza. Ministr vnitra Milan Chovanec už několikrát deklaroval, že chce v ICT udělat pořádek a stal se i předsedou nově vytvořené Rady vlády pro informační společnost.

Microsoft by podle The Wall Street Journal v budoucnu mohl začít s velkým zpětným odkupem svých akcií. Podobně jako Apple by tak využil velké množství hotovosti na účtech.

Česká aplikace Wallet získala investici v řádech statisíců korun. Investory jsou Michal Illich a Martin Jiřička. Wallet slouží pro správu rodinných financí, zatím pro Android, v budoucnu také pro iOS.

Smíchovský TechSquare mění koncepci. Chce se více otevřít velkým korporacím a propojit je s mladými startupy. Stojí za tím zejména noví investoři. Z TechSquare už dříve odešel akcelerátor StartupYard, který nyní sídlí v Node5.

Přečtěte si na E15.cz:

Váš názor Další článek: Pipo W4: Jak málo stačí k Windows [test]

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,