Byznysový zápisník: Čeští Comprimato získali investici 200 tisíc eur

Zprávy z IT byznysu, které by neměly zapadnout. Každý týden na Connect.cz (RSS).

Brněnský Y Soft a Credo Ventures investovaly 200 tisíc eur do českého startupu Comprimato výměnou za 20procentní podíl ve firmě. Comprimato vzniklo původně jako diplomová práce. Projekt se zaměřuje na softwarové kódování a dekódování video ve formátu JPEG 2000.

Jedna z nejrespektovanějších person současného Silicon Valley, zakladatel a šéf Salesforce.com Marc Benioff na svém Twitteru označil nově nastupující šéfku Apple Storů Angelu Ahrendts za budoucí nejvyšší hlavu Applu. O tom už se spekuluje od doby, kdy Apple oznámil, že dosavadní výkonnou ředitel módní značky Burberry získal. Benioffovy odhady nemusí být mimo, byl totiž kamarádem Steva Jobse, kterému ostatně „daroval“ název App Store a vnuknul mu celou tuto myšlenku. Angela Ahrendts je ceněná zejména za to, jak umí pracovat s moderními technologiemi v byznysu.

Nejvyšší kontrolní úřad se v příštím roce ve velkém zaměří na kontrolu státních IT zakázek. Prověřeno má být například hospodaření ministerstva životního prostředí či provoz datových center ministerstva vnitra, financí a dalších.

Snapchat, aplikace pro rychlé zasílání zpráv podobná třeba WhatsApp, podle informací Wall Street Journal získala další investici ve výši 200 milionů dolarů. Celkově už by si tak firma měla přijít na 273 milionů a tržní hodnota se pohybuje kolem 4 miliard dolarů. Snapchat už obstarává 350 milionů poslaných zpráv denně a rychle roste. O službu údajně projevil zájem Facebook, který za odkup nabídl miliardu dolarů. Snapchat je mezi uživateli populární zejména tím, že po krátké době odeslané a přijaté zprávy maže.

IBM vyčlenila dalších 15 miliard dolarů na odkup vlastních akcií. Tuto částka přidala k dřívějším 5,6 miliardy, na tyto aktivity má tak už přes 20 miliard dolarů. Tržní hodnota IBM na newyorské burze je necelých 200 miliard dolarů a akcie se obchodují za zhruba 182 dolarů.

Po newyorské pobočce hledá asistenta také pobočka CzechInvestu v San Francisku. Státní agentura mimo jiné stojí za programem CzechAccelerator, který vysílá do Silicon Valley, Bostonu, Singapuru a dalších zemí mladé české firmy a startupy na zkušenou.

Přečtěte si na E15.cz:

Diskuze (1) Další článek: Zkušenosti s Deezerem: vyplatí se předplácet hudbu?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,