Byznysový zápisník: Čeští GoodData získali další miliony dolarů

Zprávy z IT byznysu, které by neměly zapadnout. Každý týden na Connect.cz (RSS).

Nejvíce peněz za státní ICT zakázky si v roce 2012 rozdělily společnosti IBM (8 procent z 16,5 miliardy korun), Telefónica O2 (7 procent) a AutoCont (6 procent). Dohromady tak získaly zakázky za 3,5 miliardy korun. Podíl ICT na všech státních zakázkách byl 11,5 procenta.

Rozjetá česká firma GoodData Romana Staňka získala další významnou investici. Sumou 22 milionů dolarů tentokrát přispěl investiční fond brazilského softwarového giganta TOTVS a GoodData už tak na investicích získala celkově 75,5 milionu dolaru. Vstup největšího jihoamerického hráče v podnikovém softwaru není náhodný – GoodData plánuje, že s jeho pomocí rychle poroste právě na těchto trzích. TOTVS začlení technologie GoodData do svých produktů a bude je nabízet na trhu. GoodData jsou v silné růstové fázi a těží z nárůstu velkých dat a potřeby je analyzovat a třídit. Sídlo firmy je v San Franciscu, vývoj v Praze. Roman Staněk už dříve uvedl, že tentokrát firmu dost možná neprodá, že nakupovat nyní bude on.

Měsíc po odkupu společnosti PrivacyChoice získává AVG Technologies další firmu. Tentokrát jsou to kanadští LPILevelPlatforms, jejichž technologie umožňuje vzdálený monitoring a správu IT. AVG díky tomu rozšíří možnosti své služby AVG CloudCare a mobilní správa zapadne také do dalších produktů. Distribuční síť původem české firmy by měla narůst o 500 nových partnerů a výnosy by měly po uzavření obchodu narůst o 5 milionů dolarů. AVG naposledy navýšilo zisk o 100 procent a stále hledá nového šéfa.

Lenovo se stále chce prodrat mezi největší výrobce a prodejce x86 serverů na světě. Jednání s IBM, od kterého Číňané chtěli koupit právě serverovou divizi, sice zkrachovala na údajně vysoké ceně, Lenovo však hledá další možnosti. „Servery a storage systémy jsou oblast, ve které chceme expandovat. Pokud zde bude možnost akvizice, bereme jí,“ řekl na konferenci v Číně šéf Lenova. O aktivitách a plánech Lenova v této oblasti už jsme informovali dříve.

Bezpečnostní společnost Symantec podle zdrojů serveru AllThingsD propouští celkem 1700 zaměstnanců. Je to součást velké restrukturalizace, kterou před 11 měsíci započal nový výkonný šéf Steve Bennett. Symantec má údajně mnoho manažerských vrstev. Česká pobočka má naopak dlouhodobě lidí málo a obchod závisí pouze na několika jednotlivcích.

Váš názor Další článek: Chrome Frame pro Internet Explorer končí

Témata článku: , , , , ,