Byznysový zápisník: Giganti HP a EMC jednali o sloučení

Zprávy z IT byznysu, které by neměly zapadnout. Každý týden na Connect.cz (RSS).

Deník The Wall Street Journal přišel se zajímavou informací: HP a EMC jednaly o společném sloučení. Mohl tak vzniknou podnik dvou IT obrů (hodnota 130 miliard dolarů), kteří to v nové době nemají úplně nejlehčí. Podle informací Re/code se HP zajímalo především o 80procentní podíl, které EMC drží v rostoucím VMwaru. Jednání ztroskotala z více důvodů, i na ceně.

Apple koupil nizozemský startup Prss. Cena není známá a pravděpodobně jde především o akvizici lidí a technologií. Prss vyvíjí webové nástroje pro vytváření časopisů pro iPad.

Rusko chce urychlit kontrolu a omezení zahraničních internetových firem na tamním trhu. Projednávaný zákon, který těmto firmám ukládá povinnost skladovat data ruských uživatelů právě v Rusku, by měl začít platit už od prvního ledna 2015, ne až od podzimu. O problému jsme podrobněji psali dříve.

Ambice Huawei nadále rostou, firma už přistoupila i k akvizicím. Číňané za 25 milionů dolarů koupili britskou firmu Neul. Ta se zabývá internetem věcí. To je oblast, která nebude cizí ani mobilním operátorům a další hráčům, čehož Huawei jako významný dodavatel telekomunikačních technologií bude chtít využít.

 

BlackBerry vypustila na trh obří telefon Passport. Akcie? Za poslední týden propad kolem osmi procent.

 

A Huawei ještě jednou. Firma chce postupně investovat čtyři miliardy dolarů do výzkumu a vývoje fixního broadbandu.

Vstup čínské Alibaba Group na burzu byl skutečně největší primární emisí akcií v historii. IPO celkově vyneslo 25 miliard dolarů. O úspěchu čínského nejenom e-commerce giganta také v komentáři.

Bratislavský WebSupport koupil společnost Český server a rozšiřuje tak působení na českém trhu. Společnost plánuje v Česku další nárůst aktivit.

Brněnskou společnost Codasip, která nedávno získala investici tři miliony dolarů, posílil Coby Hanoch, který se stal viceprezidentem pro celosvětový obchod. Codasip vyvíjí nástroje pro navrhování ASIP čipů a Hanoch by měl pomoci, působil totiž například jako viceprezident v Jasper Design Automation.

Do Česka vstupuje evropská komunita Entrepreneur Country. Ta spojuje mladé technologické firmy s velkými hráči. Figurují zde jména jako Cisco, IBM, Tesco, HSBC, Bauer Media a další.

Přečtěte si na E15.cz:

Diskuze (2) Další článek: Odhaleno: Jak si Apple podrobuje média

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,