Byznysový zápisník: Microsoft investoval do Cyanogen, Nokia překvapila

Zprávy z IT byznysu, které by neměly zapadnout. Každý týden na Connect.cz (RSS).

Microsoft podle informací The Wall Street Journal investoval do projektu Cyanogen. Má být součástí nového investičního kola o velikosti 70 milionů dolarů. Cyanogen staví na tradičním Androidu systém, který není závislý na Googlu. Pro Microsoft by taková investice mohla být cestou, jak o trochu více ovlivňovat trh s mobilními systémy.

Nokia překvapila a ve čtvrtletí vydělala více, než se očekávalo. Kvartál přinesl zisk 470 milionů eur a tržby narostly o 14 procent. Nokia sama prohlašuje, že loňský rok byl fáze „předělávání“ a letos už z toho bude těžit. Nokia po prodeji mobilní divize Microsoftu figuruje zejména na trh telekomunikačních technologií pro mobilní operátory.

Další týden a další akvizice pro Dropbox. Ten tentokrát získal firmu Pixelapse, která grafikům umožňuje pracovat s různými verzemi dokumentů. Dropbox postupnými nákupy rozšiřuje možnosti komoditního ukládání dat v cloudu o nové funkce.

VMwaru v posledním kvartálu meziročně narostly tržby o téměř 15 procent. Softwarové sítě a storage systémy fungují. Firma zároveň ohlásila zpětný odkup akcií v hodnotě jedné miliardy dolarů. O VMwaru v našem posledním textu.

Pětiprocentní růst tržeb hlásí také mateřský podnik VMwaru – EMC. Společnost ale zároveň zahajuje fázi restrukturalizace, která vyjde až na 150 milionů dolarů. To znamená i propouštění. Údajně ještě není jasné, jak velké.

Propouštět se chystá i Citrix, tam půjde o 700 lidí. Opět doba cloudu a velkých změn na trhu. Tržby Citrixu přitom meziročně rostly o šest procent.

O2 chce kvůli konkurenci vykoupit minoritní podíly v ČD-Telematice. Majoritu v této firmě vlastní České dráhy, 29procentní podíl nedávno koupil Dial Telecom. Více o plánech O2 zde.

Přečtěte si na E15.cz:

Diskuze (4) Další článek: Intel vPro a čipy Broadwell: bezpečnost i bezdrátový dok

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,