Byznysový zápisník: Samsung chce zastoupit BlackBerry ve firmách

Zprávy z IT byznysu, které by neměly zapadnout. Každý týden na Connect.cz (RSS).

Intel Itanium stále žije. Evropská komise rozběhne své kritické aplikace na serverech HP Integrity. V Oraclu mají jistě radost.

HP k výše zmíněné informaci vydalo tiskovou zprávu. Hned první odstavec se zmiňuje o tom, že zakázka byla řádně vyhrána ve veřejném výběrovém řízení. Tyto informace už jsou pro firmy pomalu důležitější, než samotné technologie. Státními zakázkami a Czech POINTy „zkoušená“ Newps například v poslední zprávě hlásá, že jednu ze zakázek dokončila v řádném termínu.

Mezi lidmi je podle informací Bloombergu pouze 1,5 milionů tabletů Surface (verze RT a Pro dohromady). Microsoft udělá novou marketingovou kampaň. Jo! Ale snad už v ní Surface nebude tancovat jako na diskotéce.

Google masivně rozšíří svojí pobočku v Seattlu. Jeho cloudové služby App Engine a Compute Engine příliš nefrčí a Larry se Sergejem tak chtějí přetahovat šikovné zaměstnance v domovské oblasti Amazonu (konkurence pro Compute Engine) a Microsoftu (Azure je konkurence pro App Engine).

IBM bude ve velkém podporovat otevřený cloudový systém OpenStack. Firma by tak pro něj mohla udělat podobnou službu, jako v případě Linuxu na serverech. Co na to říkají ve VMwaru?

IT giganti stále nakupují cloudové firmy a startupy. Jednička v PaaS cloudu (viz náš článek) Salesforce.com si půjčí miliardu dolarů na akvizice a investice.

Samsung chce zaujmout pozici BlackBerry ve firmách. Technologie Knox má jeho telefony zabezpečit a oddělit firemní a soukromá data. Otázkou je, zda firmy s ohledem na bezpečnost s Androidem vůbec počítají.

Bolák v podobě Autonomy v HP stále silně bolí. Firma získanou výbornou technologii stále neumí příliš prodávat a navíc rozjíždí právní spor s Mikem Lynchem, který Autonomy HP za více než 10 miliard dolarů „střelil“. Lynch si najal právníka, který hájil kluky z Enronu. Pěkná společnost.

AVG nedávno zrušilo oslavy ročního výročí vstupu na burzu. Forbes nyní informoval, že dosavadní výkonný šéf společnosti J. R. Smith, který AVG na trh s cennými papíry dovedl, ve funkci končí. Hledá se nový šéf. Zaujme někdo z Česka?

Sledujte Byznysový zápisník prostřednictvím RSS.

Váš názor Další článek: Vědci a studenti, vyšel nový Maple a umí počítat hromadu nových věcí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,