Byznysový zápisník: Slovenské InHiro hlásí investici 300 tisíc dolarů

Zprávy z IT byznysu, které by neměly zapadnout. Každý týden na Connect.cz (RSS).

Slovenský startup InHiro získal investici ve výši 300 tisíc euro. Větší část do firmy vkládá fond Neulogy Ventures, zbytek pak WebSupport. InHiro vznikl právě ve WebSupportu jako interní nástroj pro získávání nových zaměstnanců.

Akcie technologických firem po aktuální výsledkové sezóně: Twitter propad 5,92 procenta, Facebook růst 3,68 procenta, Apple růst 12,65 procenta, Google pokles 0,89 procenta, Intel pokles 2,18 procenta, Microsoft pokles 0,02 procenta, Amazon pokles 17,02 procenta.

LinkedIn ohlásil další rekordní tržby – za poslední kvartál přes 473 milionů dolarů, což je meziroční nárůst o 46 procent. Firma je ovšem ve ztrátě 13,4 milionu dolarů. Už pátý kvartál v řadě se navíc nedaří navyšovat počet uživatelů.

HP uzavírá nové partnerství s Foxconnem, se kterým chce vyrábět novou generaci levných serverů určených pro velké webové a cloudové firmy. Tedy něco podobného, jako když si Google a další staví vlastní infrastrukturu. Pro tradiční x86 servery už není nejlepší doba a HP to vidí. Stejně, jako to vidí IBM, které tuto divizi prodalo Lenovu. HP věří, že nový trend odchytí i se servery Moonshot postavenými na mobilních čipech. Tyto stroje se montují i ve Foxconnu v Kutné Hoře.

Dell uzavřel velké partnerství se společností Big Switch Networks a bud její operační systém nabízet ve svých síťových produktech. Doba SDN je, zdá se, v plném běhu. VMware byl ostatně začleněn mezi vizionáře v oblasti sítí v datových centrech, opět jde o virtuální sítě. Dellu se poslední dobou daří v sítích rychle růst.

IBM spouští vlastní Cloud Marketplace, což si lze představit něco jako tradiční App Store, ovšem s cloudovými aplikacemi pro firmy. Součástí jsou různé nástroje včetně SoftLayeru, PaaS BlueMix, SaaS aplikací a tak dále. K dispozici má být asi stovka aplikací včetně těch od třetích stran – třeba MongoDB.

Českou pobočku SAS Institute nově povede Zdeněk Honek. Ten ve firmě zaměřené na business analytics v Česku od března loňského roku dělal obchodního ředitele. SAS má na tuzemském trhu asi 70 poměrně významných zákazníků.

Jaký vliv a dopad na Finsko a její ekonomiku měla Nokia? A jak je to nyní po odkupu mobilní sekce Nokie Microsoftem? O tom hezky píše Ars Technica.

Ministerstvo průmyslu a obchodu vydalo dokument Digitální Česko 2.0, který vláda doposud příliš nenaplňuje, také v anglické verzi.

Přečtěte si na E15.cz:

Diskuze (1) Další článek: 9 zajímavých firem, které pohltil Facebook

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,