Byznysový zápisník: Ústavní soud podpořil Seznam ve sporu s Chapsem

Zprávy z IT byznysu, které by neměly zapadnout. Každý týden na Connect.cz (RSS).

Ústavní soud se v letitém vleklém sporu s brněnskou firmou Chaps zastal Seznamu, viz vydané prohlášení. Krajský soud už v minulosti řekl, že Chaps má zveřejnit data o jízdních řádech, Nejvyšší správní soud ale verdikt odmítl s tím, že Seznam nevyčerpal všechny procesní prostředky obrany. V září navíc začne platit nová vyhláška, která Chapsu jasně uloží data komukoliv poskytovat ve strojově čitelném formátu.

Vláda by chtěla dát až 400 milionů korun na dotovaný internet pro chudé. Další nesystematické kroky kolem rozvoje internetu, více v komentáři.

Národní centrum kybernetické bezpečnosti (NCKB) spadající pod NBÚ chce v příštích třech letech přibrat dalších 24 pracovníků. Potřebuje je kvůli úkolům z nové Národní strategie kybernetické bezpečnosti. Rozpočet by se měl navýšit o 50 milionů ročně. NBÚ také hledá nový kyberbezpečnostní tým.

Britská bezpečnostní společnost Sophos vstoupila na londýnskou burzu (LSE). Primární úpis akcií vynesl 125 milionů dolarů, o 25 milionů více, než si firma slibovala. Hodnota firma je 1,59 miliardy dolarů a Sophos se tak řadí mezi největší britské technologické firmy, společně třeba s ARMem. Británie do technologického sektoru hodně investuje a v Londýně vyrostl jeden z největších hubů na světě.

Prestižní fond Andreessen Horowitz společně s dalšími fondy investoval 4,5 milionu dolarů (seed kolo) do mladé herní firmy Radiant Entertainment. Ta dříve vybrala přes 750 tisíc dolarů na Kickstarteru na rozvoj hry Stoneheart. Má jít o simulaci budování města.

CESNET vyhlásil výběrového řízení svého fondu, kde se hledají zajímavé projekty.

HP v rámci dělení firmy opouští další osobnost, konkrétně dřívější provozní ředitel a dosavadní viceprezident Enterprise Group Bill Veghte. Následuje tak Davea Donatelliho, který přešel do Oraclu.

Intel opouští jeho prezidentka Renée James, údajně by se ráda ujala role výkonné ředitelky v nějaké jiné firmě. Na pozici zůstane do ledna. Do té doby zůstane také šéf Intel Capital Arvind Sodhani, poté by měl fond rovněž opustit a předat ho dosavadnímu šéfovi Intelu pro akvizice Wendellu Brooksovi.

Přečtěte si na E15.cz:

Diskuze (2) Další článek: Acer Aspire Switch 10E: lepší vzhled než parametry

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,