Byznysový zápisník: Vývoj Disney Mobile v Praze končí, 60 lidí má výpověd

Zprávy z IT byznysu, které by neměly zapadnout. Každý týden na Connect.cz (RSS).

Pražská divize herního studia Disney Mobile končí a o práci tak přijde kolem 60 lidí. Potvrzují to končící zaměstnanci, Disney prozatím situaci oficiálně nekomentuje. Pražský Disney fungoval už od roku 2005 a nějakou dobu a patřil mezi důležité pobočky. Ve studiu se pracovalo na hrách s tématikou značek Piráti z Karibiku, Hledá se Nemo, Tron nebo třeba Star Wars. Zavření bran s největší pravděpodobností souvisí s celkovou reorganizací jedné z divizí Disney. V Česku už dříve skončily pobočky 2K a Electronic Arts.

Ruští hackeři podle informací Bloombergu napadli JPMorgan a další čtyři velké americké banky. Útok byl veden kvůli získání informací o zaměstnancích a zákaznících. Může to mít co do činěné s uvalenými sankcemi. Už dříve vyšlo najevo, že byly ruské kybernetické útoky vedeny na tisíce západních firem a energetických sítí.

T-Mobile spouští T-Cloud pro malé a střední podniky. Ty mohou ve formě softwaru jako služby (SaaS) získat aplikace z cloudu za pravidelný měsíční poplatek. T-Mobile aktuálně nabízí ekonomický nástroj Helios One, aplikaci poskytující přehled o státních zakázkách a k dispozici je také zálohování do cloudu. Do budoucna mají přibývat další aplikace, třeba Office 365.

 

Disney to sice v Česku balí, na druhou stranu ale u nás stále vznikají nová nezávislá studia.

 

Společnost Nutanix získala investici dalších 140 milionů dolarů, celkově už 312 milionů. Hodnota firmy jsou tak dvě miliardy dolarů. Nutanix je ambiciózní storage hráč, který v datacentrech dělá podobné věci, jako třeba Google a Facebook. Umožňuje z více kusů hardwaru vytvářet velké sjednocené prvky řízené pružným softwarem a virtuálním prostředím. Nutanix uzavřel velké partnerství s Dellem a VMware.

Mobilní komunikační aplikaci Snapchat je podle informací The Wall Street Journal před další velkou investicí. Ta by mladou firmu ocenila až na 10 miliard dolarů. Při nulových příjmech slušný výkon.

Brian Stevens po mnoha letech opouští pozici technologického ředitele Red Hatu. Dočasně ho nahradí prezident firmy Paul Cormier, hledá se trvalý nástupce. Cormier před pár dny navštívil Brno, když otevíral novou budovu tamní vývojové centrály.

Přečtěte si na E15.cz:

Diskuze (2) Další článek: Státní IT systémy se duplikují, je třeba je sjednotit

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,