Apple

Čekal snad někdo něco jiného? Nabíjet a zároveň poslouchat z iPhonu 7 půjde skrze drahé adaptéry

Produkty Applu a redukce... V posledních letech je to oblíbený terč vtípků. Apple redukuje konektory u svých zařízení, vymýšlí nové a redukce nejsou levné. Nový iPhone 7 přišel o sluchátkový konektor, ale redukci kupodivu najdete přímo v krabičce. Jenže co když chcete z telefonu poslouchat a zároveň nabíjet? Pořiďte si dock nebo redukci, připravte si ale minimálně tisícikorunu.

Samotný Apple čistě redukci s odbočením 3,5mm jacku od konektoru Lightning nenabízí. V nabídce má pouze dock za 1 490 Kč, do kterého můžete telefon postavit a bude se nabíjet s tím, že zároveň můžete připojit i sluchátka a poslouchat. K dispozici jsou hned oba konektory – 3,5mm jack i Lightning.

808793772 458102083
Dock pro iPhone 7 nabídne možnost nabíjení i poslechu

Transportním řešením je připravovaná redukce od Belkinu, která nabídne klasiku - krátký drátek, na jehož jednom konci je Lightning a na druhém Lightningy dva. Do jednoho můžete strčit nabíječku, do druhého sluchátka, případně adaptér a do něho klasická sluchátka. Zkrátka dva adaptéry za sebou...

40842615
Řešení od Belkinu. Pokud ale chcete poslouchat přes 3,5mm jack, musíte k této „rozdvojce“ připojit ještě sluchátkovou redukci

Belkin je dvorním dodavatelem příslušenství, které si Apple ke svým produktům nevyrobí sám. Na výrobě nicméně obě firmy spolupracují. Redukce vyjde na 40 dolarů, z nás cca 1 150 Kč s daní.

314671429

Apple se evidentně snaží příliš neprovokovat s cenou základní redukce z lightningu na 3,5mm jack. Nejenže ji přibaluje ke každému nového iPhonu, ale zároveň je levná, pokud si chcete dokoupit další. Stojí „jen“ 279 Kč, což je na poměry Applu překvapivě málo. Vždyť obdobná redukce z Lightningu na USB stojí 579 Kč.

Je to příležitost pro neznačkové prodejce, kteří nabídnou redukce různých druhů a nižších cen. Chcete-li řešení přímo od Applu, respektive jeho značkových partnerů, nebude to levné.

Diskuze (152) Další článek: Apple Music stále roste a daří se i na Androidu. Za Spotify však stále zaostává

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,