Prohlížeče | Chrome | Mobility

Chrome pro Android zachrání ty, kteří často padají do FUPu. Bude extrémně úsporný

Mobilních dat není nikdy dost, a tak Google chystá několik atraktivních novinek ve svém mobilním Chromu pro ty, kteří nemají FUP podle svých představ.

Mobilní Chrome už nějaký pátek podporuje kompresi kódu a obrázků, kdy komunikaci s webem přesměrovává přes své speciální servery. Díky tomu dokáže zmenšit objem dat až o několik desítek procent.

768597731
Nový systém optimalizace. Když bude připojení velmi pomalé, vedle komprese dat Google i promění podobu stránky, aby se načetla co nejrychleji.

Brzy se k tomu přidá i komprese videa, díky čemuž se velikost MP4 streamu sníží až o 67 %. Google bude video jednoduše přeposílat přes své komprimační kódovací servery.

Pokud spadnete z 3G a LTE na Edge, míra komprese a automatická optimalizace stránek ještě mnohem zesílí a to až o 90 %, aby i na tomto dnes již zcela nedostačujícím připojení bylo surfování ještě použitelné. To by mohlo nakonec pomoci i těm, kteří spadli do FUPu a až do obnovení se musejí potýkat s výrazně zpomalenou přenosovou rychlostí.

706194208
Nakonec mobilní Chrome nabídne i stažení kompletních stránek včetně multimédií

Nakonec bude mobilní Chrome lépe pracovat i bez naprostého připojení, nově totiž nabídne možnost uložení celé stránky. Stáhne se nejen kód a obrázky, ale na žádost i veškerá multimédia. Na Wi-Fi si tedy stáhnete celé weby a na zahraniční dovolené vám budou stále fungovat.

Diskuze (14) Další článek: Edge ve Windows 10 nabídne superbezpečné surfování. Prohlížeč bude virtualizován

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,