Chytrý zubní kartáček má gyroskop, Wi-Fi a komunikuje s telefonem [CES]

Internet věcí a chytrá zařízení už nejsou pouze na papíře, mezi novinkami, které se na CESu objevily, patří dokonce i chytrý zubní kartáček.

Kolibree Smart Toothbrush je zkrátka zubní kartáček, který obsahuje nejen miniaturní motor pro vibrační čistění (4 000 až 12 500 otáček za minutu dle nastavení), ale obsahuje i integrovaný počítačový čip, který má akcelerometr a gyroskop pro sledování pohybů kartáčků ve všech směrech.

BAD.jpg
Chytrý kartáček od Kolibree vám ve spojení s mobilní aplikací nabídne statistiky o kvalitě čistění zubů

Nasnímaná data pak přes integrovaný modul WiFi nebo Bluetooth (3.0) posílá do specializované aplikace dostupné pro iOS i Android, kde už můžete vidět přehled statistik čistění zubů - jak jste si vedli, co zlepšit a podobně. Aplikace podporuje statistiky až pěti kartáčků zároveň, takže si můžete udělat třeba rodinnou hru s čištěním zubů kdo dosáhne lepších výsledků. I když to zní šílené, u dětí by taková forma gamifikace mohla mít využitelný efekt.

Kartáček má i dobíjecí základnu s magnetickým uchycením a výdrž na baterii je přibližně týden při čištění zubů čtyřikrát denně. Rozměry chytrého kartáčku jsou 25 × 2,4 cm a v prodeji bude ve třetím čtvrtletí tohoto roku za cenu mezi 100 až 200 dolarů (přibližně 2 400 až 4 800 Kč s DPH) dle modelu a výbavy.

Pokud si říkáte, že teď už chybí jen chytrý záchod, tak ten už se dávno prodává.

Diskuze (14) Další článek: Je třeba zabít animovaný GIF

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,