Dell ukázal monitor s rozlišením 8K a all-in-one počítač s deseti reproduktory

Mezi další novinky, které Dell představil vedle zařízení Canvas, patří monitor UltraSharp 32 s rozlišením 8K. V tomto případě se za tímto označením ukrývá rozlišení 7680 × 4320. Panel pokrývá 100 % gamutu Adobe RGB a 98 % DCI-P3. Dále nabízí velmi vysoký jas – v parametrech najdeme udávanou hodnotu 400 cd/m2 i kontrast 1 300:1. Použitý panel je samozřejmě typu IPS S tradiční frekvencí 60 Hz.

Klepněte pro větší obrázek
Dvaatřicet palců, tenké rámečky a rozlišení 8K - to jsou hlavní taháky nového monitoru Dell

Chloubou jsou také tenké rámečky s tloušťkou do jednoho centimetru po celém obvodu monitoru. Mezi vstupy najdeme dvojici konektorů DisplayPort 1.3 a využít lze také USB hub se čtyřmi USB 3.0. Cena, která bude velmi vysoká, zatím nebyla zveřejněna, na trh se monitor dostane 23. března.

Posledním přírůstkem v nabídce Dellu je počítač typu all-in-one s označením XPS 27. Ten na první pohled zaujme především konfigurací reproduktorů – celkem jich totiž obsahuje deset a pro každý kanál vyprodukují výkon 50 W.

Klepněte pro větší obrázek
Dell XPS 27 má zaujmout především konfigurací reproduktorů - celkem jich nabídne deset

Displej počítače nabízí na úhlopříčce sedmadvaceti palců rozlišení 4K a tomu je také přizpůsobený hardware. XPS 27 totiž může obsahovat desktopové procesory Skylake (i5-6400 nebo i7-6700). Vedle modelů, které se budou spoléhat pouze na integrovaná grafická jádra v procesorech, bude mít Dell v nabídce také modely s grafikami AMD R9 M470X a AMD R9 M485X.

Operační paměť se bude pohybovat v rozmezí 8 GB – 64 GB a volitelná bude také kapacita úložiště typu SSD – 512 GB až 1 TB s možností druhého plotnového úložiště. Vedle běžné konektorové nabídky čtyř USB 3.0 najdeme na zadním panelu i dvojici USB-C s rozhraním Thunderbolt 3, DisplayPort nebo HDMI.

K dispozici budou jak dotykové tak nedotykové modely, přičemž cena nejlevnější konfigurace je nastavena na 1 499 dolarů.

Diskuze (1) Další článek: Samsung ukázal, jak má vypadat správný zážitek z virtuální reality. Možná by se vám ale udělalo špatně

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,