Dle analýzy v USA stoupl podíl iOS na úkor Androidu, v Evropě rostou obě platformy kvůli propadu Windows

Analytická společnost Kantar Worldpanel sleduje trh mobilních zařízení několik let a nyní zveřejnila čísla, která porovnávají prodeje a podíly na trh za poslední čtvrtletí.

Pokud jde o USA, zařízení se systémem iOS výrazně rostou na úkor Androidu. Dle informací se v rámci zmíněného období podařilo Applu s modely iPhone 7 Plus, iPhone 7 a iPhone 6s získat 31,3 % všech prodaných telefonů, zatímco těch se systémem Android bylo 55,3 %. V předchozím roce si přitom Android držel podíl 60,4 %. Celkový tržní podíl iOS se tak dostal z 37,1 % na 43,5 %.

Samotnému Samsungu se podařilo získat 28,9 % prodejů, přičemž vlajkové telefony Galaxy S7 a S7 Edge se umístily na čtvrtém a pátém místě nejprodávanějších telefonů v USA. Je jasné, že problémy a stažení modelu Note 7 ovlivnily celková prodejní čísla telefonů s Androidem.

V rámci pěti evropských zemí (Velká Británie, Německo, Francie, Itálie, Španělsko) rostou stále obě hlavní platformy na úkor Windows, Android má zde mnohem lepší tržní podíl – za poslední čtvrtletí bylo 72,4 % prodaných telefonů s Androidem a 24,6 % s iOS. Podíl telefonů s Windows v tomto období klesl na 2,8 %.

V Číně stále vládnou lokální značky a s nimi i systém Android, které tvořily 80 % všech prodejů za poslední čtvrtletí. Podíl iOS se zde snížil z 25,3 % na 19,9 %. Mezi nejprodávanější značky se systémem Android patřily Huawei (25 %) a Oppo (12,9 %).

Diskuze (48) Další článek: Když zkusíte Altwork Station, nebudete chtít s počítačem pracovat jinak

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,