Dron Lily s automatickým natáčením při sportu, má předobjednávky za 34 milionů dolarů

V květnu minulého roku se představil nový druh dronu – Lily, který vyniká autonomními funkcemi a jednoduchostí používání.

Dron Lily se totiž dokáže pohybovat v prostoru sám a natáčet vás při pohybu. To se hodí nejen při sportu, ale také u různých efektních záběrů, kdy se nechcete zabývat nějakým ovládáním dronu samotného.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Jednoduchý sledovací a ovládací tracker na ruku i ve vodotěsné verzi

Tvůrci ale nešli s předobjednávkami na Kickstarter nebo Indiegogo, jak je dnes běžné, ale spustili předobjednávky pouze na vlastních stránkách. Díky ohlasu se jim do této chvíli podařilo vybrat 34 milionů dolarů od 60 000 zákazníků. Dron Lily je v předobjednávce možné pořídit za 799 dolarů (přibližně 24 000 Kč, koncová cena bude kolem 30 000 Kč s DPH), za kterých nabízí poměrně slušnou výbavu a hlavně zajímavé funkce.

Dron Lily je skladný a vejde se do běžného batohu na záda (26,1 x 26,1 x 8,18 cm) a má hmotnost 1,3 kg. Funguje na principu sledování speciální ovládacího trackeru, který lze umístit podobně jako hodinky přímo na ruku a klidně i do vodotěsného pouzdra. I samotný dron je vodotěsný, takže mu nevadí pád do vody.

Na jedno nabití dokáže letět až dvacet minut (nabíjení trvá dvě hodiny), přičemž obsahuje i kvalitní kameru, která je schopná natáčet Full HD video v 60 snímcích za sekundu, nebo 720p@120. Případné fotografie mají rozlišení 12 MPix. Samozřejmostí je stabilizace obrazu, mobilní aplikace, GPS, akcelerometr, gyroskop, barometr a také slušná rychlost pohybu. Dron Lily vás dokáže sledovat až rychlostí 40 km/h a zvládne vystoupat až do výšky 15 metrů.

V rámci automatického sledování podporuje několik režimů – natáčení ze strany, za vámi i před vámi nebo třeba kroužení kolem vás. Startup ale nespoléhá pouze na předobjednávky, získal už investice 15 milionů dolarů (Series A), takže můžeme očekávat, že o této značce ještě uslyšíme. Současný plán je doručit tento první model v polovině tohoto roku.

Diskuze (11) Další článek: Čínská konkurence Uberu dosáhla na miliardu jízd za pouhý rok

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,