Dropbox Paper: cloudové poznámky pro více uživatelů najednou

Do cloudové kanceláře se opatrně pustil i Dropbox, tedy provozovatel stejnojmenného cloudového úložiště. Jeho nová služba Paper umožňuje tvorbu dokumentů, na kterých může pracovat více uživatelů najednou ve stejném čase. Služba je zatím spuštěna jen v omezené betaverzi, už si ji ale vyzkoušel například Techcrunch.

Novinka je hojně srovnávána s Google Docs, které také umožňují hromadné úpravy dokumentů, ale Dropbox Paper je přece jen něco jiného. Nejedná se o klasický trojset kancelářských aplikací na dokumenty, tabulky a prezentace, ale je to jen jeden nástroj na tvorbu dokumentů, či spíše poznámek. Bude se hodit například pro brainstorming ve skupině na dálku.

109527163 1898198  
Takto vypadá Dropbox Paper (ukázka z TechCrunch.com)

Prostředí webové aplikace připomíná klasický textový editor. Výsledkem ale může být dokument plný obrázků, odkazů i vložených videí, prošpikovaný poznámkami od spolutvůrců. Ti mohou dokument buď přímo tvořit nebo k jeho částem připisovat vlastní poznámky či přilepovat štítky. Možnosti spolupracovníků lze omezit nastavením práv.

Novinku jsme si ještě nemohli sami vyzkoušet, čekáme na zpřístupnění. Chcete-li se také přidat, navštivte paper.dropbox.com.

Diskuze (3) Další článek: Skype umožní anonymní videochat bez potřeby účtu a aplikace

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,