Hardware | Grafické karty

Dva sloty nestačí, Colorful má obří GTX 1080, která obsadí hned čtyři pozice

Čtyři pozice PCI-e můžete snadno zaplnit dvěma grafickými kartami, které jsou především ve střední a vyšší třídě dvouslotové. Anebo si můžete pořídit bizarní Colorful iGame GTX 1080 Kudan – grafiku, která kombinuje vodní i vzduchové chlazení.

COLORFUL-iGAME-GTX-1080-KUDAN-1-900x534.jpg
Colorful iGame GTX 1080 Kudan (zdroj: vga.zol.com)

Samotná karta používá vlastní PCB a je ochlazována třemi axiálními ventilátory. Na druhé straně sendviče se však nachází vodní blok, který je možné připojit do stávajícího systému vodního chlazení a oba způsoby snižování teplot kombinovat či mezi nimi přepínat.

Základní parametry se příliš neliší od vyšších modelů ostatních výrobců – v boostu má nastaveno maximum na 1 936 MHz. Jenže Colorful míří především na taktování, čemuž uzpůsobil další vlastnosti karty. Karta tudíž obsahuje speciální tlačítko, kterým je možné přepínat mezi použitým BIOSem a především může být napájena dvojicí přídavných osmipinů. Potenciál pro zvyšování taktů je tady značný.

COLORFUL-iGAME-GTX-1080-KUDAN-2-900x600.jpg
Colorful iGame GTX 1080 Kudan (zdroj: vga.zol.com)

Colorful se zaměřuje především na asijský trh a s velkou pravděpodobností tak tuhle čtyřslotovou obludu v českých obchodech neuvidíme. Zároveň také neznáme cenu či přesné datum uvedení do prodeje.

Diskuze (2) Další článek: Že by si Apple opět dodal odvahu? Nový iPad prý přijde o tlačítko Home

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,