Ford hlásí softwarový problém. Některým autům nejde vypnout motor

Automobilka Ford čelí softwarovému problému, který v jeho vozidlech Focus, C-Max a Escape zabraňuje vypnutí motoru. Chybou nebyly dosud zapříčiněné nehody, ale firma vyzývá majitele k urychlené bezplatné aktualizaci softwaru. Zprávu přinesla stránka AccessWDUN.

V důsledku chyby řídícího modulu motor nereagoval na otočení klíče do režimu „vypnuto“ a jeho následné vyjmutí, popřípadě na stisknutí tlačítka „start / stop“ pro vypnutí motoru.

887125064 
Stará auta mají občas problém nastartovat, tento nový Focus má problém opačný. Může za to přitom chyba v softwaru. 

Problém zasáhl zejména USA, kde bylo takových vozidel prodáno až 375 tisíc. V Kanadě komplikace postihly 52 tisíc automobilů av Mexiku dalších pět tisíc. Všechny ze zmíněných aut se začaly vyrábět v rozmezí od dubna do června loňského roku.

O tom, že auta už dnes budou častěji vyžadovat softwarové aktualizace, svědčí i případ automobilu Tesla S. Když před pár měsíci dostal model P85D softwarovou aktualizaci, zvládl pak pokořit stovku o desetinu sekundy rychleji. Vzhledem k tomu, že se jednalo o změnu z 3,2 na 3,1 s, je to celkem znatelný posun. A stačilo přitom jen poladit software. 

Diskuze (48) Další článek: 4 aplikace, které přidají karty do průzkumníku Windows

Témata článku: , , , , , , , , , ,