Google | YouTube

Google chce rozšířit YouTube i do regionů se špatným připojením. Představil aplikaci pro offline sledování

Na světě ještě stále existuje spousta regionů, které mají velmi špatné nebo vůbec žádné připojení k internetu. Google to ví a na své akci v indickém Dillí představil novou aplikaci pro práci s YouTube, která je určena speciálně pro tyto oblasti, informuje The Verge.

Aplikace se jmenuje YouTube Go a má pracovat s limitovaným připojením k internetu efektivněji než klasická aplikace. Vyvinuta byla v indickém prostředí, kde bude také před celosvětovým rozšířením probíhat její první veřejné testování.

Aplikace umožňuje uživatelům ukládat videa pro offline zhlédnutí, s možností nastavení kvality videa. Lidé tak budou vědět, kolik dat bude stažení vyžadovat. YouTube Go také nabízí možnost lokálního sdílení videí bez nutnosti internetového připojení. Aplikace využívá funkci Smart Offline, kterou YouTube poprvé představil na začátku tohoto roku právě v Indii.

„YouTube Go byl navržen na základě poznatků, které jsme získali v Indii. Cílem je přinést možnost šetrněji pracovat s daty a připojením,“ uvedla v prohlášení viceprezidentka YouTube Johanna Wright. Ředitel Googlu Sundar Pichai k tomu dodal: „Z Indie se pomalu stává světová špička v používání mobilních zařízení. Indové ale mají problémy s internetem a tyto problémy se mohou vyskytovat i v dalších regionech. Je třeba to řešit.“

Diskuze (8) Další článek: Tim Cook se směje naposled, BlackBerry oficiálně přestává vyrábět telefony

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,