Google koupil startup Cronologics, který vyvíjí vlastní chytré hodinky CoWatch

V roce 2014 založilo několik bývalých zaměstnanců Googlu startup Cronologics, který se zaměřil na vývoj prvních chytrých hodinek CoWatch s integrovanou chytrou asistentkou Alexa od Amazonu. Stejná asistentka je například součástí zařízení Echo.

I když stylové hodinky uspěli na IndieGogo, zakladatelé se rozhodli spojit síly s Googlem a nyní tak zase pracují pro Google, který je za nespecifikovanou částku koupil.

Vzhledem k tomu, že se Google musí v oblasti platformy chytrých hodinek hodně snažit, aby nebyl poražen konkurenty jako Apple nebo Samsung, nelze se akvizici divit. Rozhodně je ale zajímavé, že hodinky nebyly založené na operačním systému Android Wear od Googlu, tvůrci totiž použili vlastní operační systém. Na druhou stranu je třeba podotknout, že jsou hodinky kompatibilní s mobilními zařízení s Androidem i iOS.

Oficiální vyjádření hovoří o tom, že se tým Cronologics chystá podpořit rozšiřování platformy Android Wear. Z tohoto pohledu se tak pro Google jedná především o akvizici mozků pro vývoj Android Wear 2.0 a dalších generací platformy pro chytré hodinky a nositelností. Rovněž lze očekávat, že tým pomůže Googlu vytvořit vlastní hardwarové hodinky, které budou v podobné duchu jako třeba telefon Pixel ukazovat možnosti platformy na maximum.

Diskuze (4) Další článek: McAfee pro Linux má chránit před viry. Samo ale trpí kritickými zranitelnostmi, varují specialisté

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,