Google po 15 letech opouští hlavní šéf vyhledávání

Pro Google je vyhledávání segment na kterém nejen vznikl, ale stále tvoří hlavní část, která je propojená se všemi dalšími produkty a službami. Po patnácti letech ale aktuálně coby ředitel pro vyhledávání, odchází do důchodu zkušený Amit Singhai.

Právě Amit Singhai měl na starost, aby vyhledávání fungovalo co nejlépe jak po stránce přesnosti, tak i rychlosti. Nutno podotknout, že odvedl skvělou práci, která umožnila Googlu posouvat možnosti dále i pro mobilní zařízení nebo hlasové ovládání, se kterým je vyhledávání úzce spojené. Byl expertem právě na vyhledávací algoritmy, ve kterých Google exceluje a sám se původně podílel na přepisování jádra.

Klepněte pro větší obrázek

Nahradí ho John Giannandrea - expert na strojové učení a umělou inteligenci, která je dnes důležitou součástí vyhledávání a Google se snaží i nadále vylepšovat hledání na další úrovně. Právě další generace umělých inteligencí a strojového učení umožní zlepšit vlastnosti do budoucna, kdy bude systém mnohem integrovanější a chytřejší ve stylu Google Now a podobně.

John Giannandrea pracuje v Googlu od roku 2010, kdy se do týmu připojil s akvizicí vlastního startupu Metaweb Technologies. Předtím pracoval jako technický šéf v řadě revolučních společností jako Netscapu, TellMe a dalších. V Googlu se podílel na rozšíření právě Knowledge Graphu („Ok, Google“). Podle jeho slov se Google nesnaží nabídnout například na dotaz o Albertu Einsteinovi, co je na něm nejdůležitější, ale co nejčastěji o Einsteinovi lidé z celého světa hledají.

Diskuze (7) Další článek: Na Youtube Red zamíří první původní obsah 10. února, tři filmy a seriál

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,