Herní počítač snů: Alienware Area-51 dostane brutální výkon i podobu

S příchodem nových výkonných procesorů Intel Haswell-E se začínají objevovat nové značkové sestavy pro nejnáročnější. Jednou z nich je Alienware Area-51, vrcholný herní počítač od Dellu. Zaujme nejen novým hardwarem uvnitř, ale především svou konstrukcí neobvyklého tvaru.

358825826  
To je on. Nový supervýkonný stolní počítač Alienware Area-51. Apple to zkusil s tvarem popelnice, v tomto případě už se hledá přirovnání hůř 

Unikátní konstrukce má z profilu tvar trojúhelníku se zkrácenými rohy, který Dell nazval „Triad“ – jedna strana slouží jako základna, další dvě pak zajišťují průvan vzduchu. Hlavním chladícím médiem ale bude kapalina. Deska je pochopitelně umístěna kolmo k zadní stěně, a tudíž je uchycena vůči základně šikmo, přesto je ve skříni dostatek prostoru k osazení třemi výkonnými grafikami.

01.jpg02.jpg03.jpg 
04.jpg05.png06.jpg 
Počítač vizuálně zapůsobí nejen za světla, ale i ve tmě. Skříň je vybavena devíti programovatelnými světelnými zónami s 20 barvami

Přesné prodejní specifikace zatím nebyly odhaleny, počítá se s nasazením šestijádrových procesorů Haswell-E, ale i osmijádrové novinky. Paměť DDR4 bude pracovat na frekvenci 2133 MHz a grafiky mohou být pochopitelně s čipy Nvidie i AMD. Zdroj může mít výkon až 1,5 kW. Výrobce komponenty lehce přetaktuje a vyladí na optimální výkon, v plné konfiguraci by měl počítač umožnit hraní na třech 4K monitorech vedle sebe.

541332951 
Nový Alienware Area-51 by měl  při hrách utáhnout tři 4K monitory vedle sebe

Zatím bylo víceméně představeno jen konstrukční řešení. Přesné specifikace a ceny se dozvíme na podzim, do prodeje se stroj dostane koncem roku.

Diskuze (36) Další článek: Přepravní drony zkouší i Alza. Čeští Robodrone zatím jen v kampani

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,