Hodnota akcií Twitteru je na tom nejhůře od vstupu na burzu

Sociální síť Twitter dosáhla nového milníku, tentokrát se bohužel jedná o jeden velmi negativní, který se týká ohodnocení společnosti na burze.

Twitter totiž v rámci hodnoty akcií klesl na nejnižší úroveň od samotného vstupu na burzu, konkrétně na částku 13,9 dolarů za akcii, aktuálně mírně překonal 14 dolarů. Minulý rok byla přitom hodnota přes 50 dolarů za akcii.

Pokračuje tak velká nedůvěra investorů v budoucnost Twitteru, který i za poslední čtvrtletí zveřejnil špatné finanční výsledky, kdy došlo k rychlému propadu ceny akcií o deset procent.

Klepněte pro větší obrázek
Cena akcií Twitteru se propadla na nejnižší v historii (Zdroj: Yahoo Finance)

I když se Twitteru podařilo za poslední čtvrtletí nabrat pět milionů nových aktivních uživatelů, nedaří se zvyšovat příjem kvůli menšímu zájmu klientů o nákup reklamy na této síti. Otázkou tak stále zůstává, jestli je to pro Twitter ten správný byznys model, nebo bude nutné přijít s něčím jiným.

Twitter se s novým šéfem snaží přijít i na nové vlastnosti, které by bylo možné využít, jednou takovou je živé streamování zápasů NFL, kde lze předpokládat i velkou interakci. Twitter je především rychlá veřejná komunikační platforma, která je v rámci jednoho příspěvku omezená na 140 znaků. Díky tomu si udržuje určitou unikátnost právě pro podobné účely.

Vzhledem k vývoji ale stále není jasné, jestli se Twitteru podaří krizi překonat, nebo se dočkáme akvizice nějakým větším hráčem či postupného úpadku a poražení nějakou podobnou platformou, která třeba nyní ještě na trhu ani neexistuje.

Diskuze (2) Další článek: Google chce operovat oči. Zažádal si o patent na výměnu lidské čočky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,