HP má novou herní řadu Omen, nabídne výkonné notebooky i desktop s GTX 1080

HP představilo zcela novou řadu herních zařízení Omen, do které prozatím výrobce zařadil dvojici notebooků, stolní sestavu a také příslušenství v podobě monitoru. Při prvním pohledu může zaujmout střízlivý vzhled, který se u herních zařízení příliš nenosí.

15 a 17 palců

Notebooky HP Omen budou k dispozici ve dvou velikostech, kdy se kromě úhlopříčky displeje budou odlišovat také použitým hardwarem. Menší a levnější patnáctipalcový model je vybaven displejem s panelem typu IPS a rozlišením 1 920 × 1 080. Pohánět jej bude procesor Intel Core i7-6700HQ, který bude mít k dispozici 8 GB operační paměti.

OmenKirin_Gallery_zoom1.jpg
HP Omen

O grafický výkon se v základu bude starat GTX 950M od Nvidie s pamětí 2 GB. Pro data je určen běžný plotnový disk s kapacitou 1 TB a rychlostí otáčení 7 200 ot./min. Bezdrátovou konektivitu zajistí Wi-Fi 802.11ac a hmotnost stroje je 2 kg. V této konfiguraci vyjde notebook na 32 990 Kč a v nabídce obchodů by měl být ode dneška.

Za příplatek potom bude možné přidat SSD s kapacitou 128 GB, případně rozšířit operační paměť na 16 GB.

OmenKirin_Gallery_zoom3.jpgOmenKirin_Gallery_zoom4.jpg

O něco dražší bude sedmnáctipalcový model HP Omen se stejným rozlišením displeje a totožným procesorem. Lišit se bude použitou grafickou kartou – tou bude v základu Nvidia GTX 960M s pamětí 4 GB. Pro systém bude připraveno 128GB SSD a pro data plotnový disk s kapacitou 1 TB. Volitelná konfigurace může obsahovat 512GB SSD, 16 GB operační paměti a také grafiku GTX 965M.

Tuzemskou cenu základní konfigurace zatím neznáme, na trh se však notebook dostane během srpna či září.

Desktop s novými grafikami

Během prázdnin se na trh dostane také první desktop řady HP Omen, který bude vybaven procesorem Intel Core i7-6700K s odemknutým násobičem pro jednoduché taktování. Na své si přijdou fanoušci grafik Nvidie i AMD – v konfiguraci bude možné zvolit jak GTX 1080 v referenční verzi Founders Edititon, tak Radeon R9 390X.

omend_gallery_zoom1.jpg
Desktop HP Omen

Mezi další parametry patří operační paměť s kapacitou 32 GB a také 512GB SSD. Volitelně potom bude možné objednat sestavu s vodním chlazením. Českou cenu neznáme.

omend_gallery_zoom3.jpgomend_gallery_zoom4.jpg

Kromě toho najdeme v řadě HP Omen také první monitor. Ten má úhlopříčku 32 palců a rozlišení 2 560 × 1 440. Podporuje přitom technologii FreeSync pro synchronizaci frekvence monitoru a výstupu grafické karty. Podrobnější informace, stejně jako cenovku či dostupnost zatím nemáme.

OMEN-by-HP-32-32-inch-Display_Left-Facing.jpg
Monitor HP Omen s úhlopříčkou 32"
Diskuze (12) Další článek: 5 věcí, které jste o své tiskárně nevěděli, ale dost vás překvapí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,