Intel bude příští rok pro tablety nabízet čipy Atom a Core M

Pokud pomineme výkonné tablety v podobě například Surface Pro, které mají k dispozici i vyšší čipy Core i7, Intel u tabletů počítá pouze s vybranými modely řady Atom a Core M.

Web Digitimes zveřejnil informace o čipech, které bude Intel v příštím roce dodávat výrobcům tabletů a hybridních zařízení podobného formátu. Pro nejlevnější tablety a hybridy budou určené 28nm čipy Atom x3, které budou dostupné už v prvním čtvrtletí příštího roku.

Pro střední třídu budou připravené čipy Atom x5, které už budou vyráběné 14nm technologií a pro vyšší třídu pak Atomy x7. Modely z těchto řad budou dostupné až ve druhém čtvrtletí roku 2016. Pouze pro nejvyšší a tedy i nejdražší modely budou určené 14nm čipy Core m5 a Core m7, s dostupností se ale počítá až koncem příštího roku.

Podle odhadů by se mělo příští rok prodat kolem 160 až 170 milionů tabletů, tedy podobně jako letošní rok, přičemž dle šéfa Asusu lze v roce 2016 čekat přibližně 30 milionů prodaných hybridním zařízení dva v jednom.

Trh tabletů už nějakou dobu stagnuje a klesá, což pocítil i Apple u tabletů iPad. Důvodem je obliba chytrých telefonů s velkou úhlopříčkou, které snižují potřebu menších tabletů. To je také jeden z důvodů, proč Apple uvedl velký tablet iPad Pro.

Diskuze (2) Další článek: Asus má k výročí speciální výkonnou zlatou edici GeForce GTX 980 Ti

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,