Hardware | Procesory

Jak si vede Kaby Lake v high-endu? Na světě jsou první benchmarky Core i7-7700K

Z poslední sedmé generace procesorů Intel oficiálně známe pouze tři varianty mobilních modelů a na desktopy si ještě nějakou dobu počkáme. Redakce serveru Tom’s Hardware se však dostala k procesoru Core i7-7700K, tedy odemčenému čtyřjádrovému modelu a podrobila jej prvním testům.

Oproti svému předchůdci z řady Skylake má procesor nastaveny takty o 200 až 300 MHz výš – základ na 4,2 GHz, boost potom na 4,5 GHz. Na Tom’s Hardware jej osadili do desky GA-Z170X od Gigabyte a otestovali v základním nastavení i při přetaktování.

r_600x450.png
Výsledky z testování v 3DMark 13 Sky Diver (zdroj: Tom’s hardware)

Syntetické benchmarky ukázaly miniaturní rozdíly plynoucí z vyšších taktů, především v 3DMarku jsou rozdíly takřka zanedbatelné. Situace se potom neliší ani v herních testech, kde výměna procesoru znamenala nárůst 1-2 FPS. Při přetaktování na 4,8 GHz potom ukázal test v Ashes of Singularity dokonce nižší čísla než u i7-6700K na 4,6 GHz.

r_600x450 (1).pngr_600x450 (2).png
Herní test v Ashes of Singularity a výpočetní test v Sandře (zdroj: Tom’s hardware)

Změřeny byly také provozní vlastnosti, které hovoří proti novému procesoru řady Kaby Lake. Spotřeba byla v základu o desítky wattů vyšší než v případě staršího procesoru. Tady je však třeba brát výsledky s velkou rezervou, počkat si budeme muset na desky řady Intel 200, které budou pro nové procesory připraveny.

Z výsledků benchmarků a herních testů však jednoznačně vyplývá, že upgrade ze Skylake bude znamenat jen minimální rozdíl ve výkonu a současní uživatelé procesorů šesté generace mohou zůstat v klidu.

Diskuze (31) Další článek: Archiv internetu se přesune do Kanady, aby na něj Trump nemohl

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,