Japonský Ricoh kupuje českou firmu Impromat, rodiště Petra Kellnera

Milan Maděryč, který byl svého času po Petrovi Kellnerovi druhým největším akcionářem skupiny PPF, udělal významný obchod s japonským koncernem Ricoh. Japonci od českého podnikatele koupili za blíže neurčenou cenu prodejce kopírek a poskytovatele IT služeb Impromat CZ včetně slovenské části.

Transakcí se završila spolupráce mezi Ricohem a Impromatem, která trvala už od devadesátých let. Právě v Maděryčově Impromatu začínala v roce 1990 také byznysová kariéra Petra Kellnera.

Impromat jako Ricoh

„Jsem nadšený z příležitostí, které přináší akvizice Impromatu pro zvýšení hodnoty nabízené zákazníkům v České republice a na Slovensku, kteří budou mít nyní přístup k celému portfoliu produktů a služeb Ricoh,“ uvedl David Mills, generální ředitel Ricoh Europe.

 

V Impromatu v roce 1990 začínala byznysová kariéra Petra Kellnera.

 

Značka Impromat CZ transakcí zanikne, firma se už bude jmenovat jen Ricoh. Jejím tuzemským šéfem bude Ivan Konečný, dosud obchodní ředitel Impromatu. Česká firma včetně její slovenské větve zahrnuje 250 zaměstnanců.

Ricoh není jedinou japonskou firmou, která v poslední době v Česku nakupovala. Konica Minolta před pár dny získala za stovky milionů společnost WEBCOM. Konica Minolta je rovněž známá jako výrobce kopírek a tiskáren, skrze akvizici se chce ale více zaměřit na IT služby.

Také Impromat se kromě technologií a služeb kolem tisku zaměřuje na IT. Vedle správy a digitalizace dokumentů dělá také do virtualizace, systémových služeb, bezpečnosti a podobně.

Diskuze (9) Další článek: Byznysový zápisník: Avast koupil Remotium a prodeje PC stále padají

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,