Je to oficiální, Apple koupil Beats za 3 miliardy a říká proč

Apple oficiálně oznámil koupi sluchátkové firmy Beats za 3 miliardy dolarů. 2,6 miliardy bude rovnou v hotovosti, 400 miliónů pak v akciích. Vzhledem k 150 miliardám na účtě Apple to není tak velký zářez do rozpočtu.

602142947
Zleva: Jimmy Iovine, Tim Cook, Dr. Dre, Eddy Cue

Hodně se spekulovalo o důvodech, proč vlastě Apple Beats koupil a co s ním chce dělat. Tak trochu pravdivé jsou všechny teorie. Apple oficiálně koupil Beats ze tří důvodů: kvůli sluchátkům, hudební streamovací službě a dvěma hlavním představitelům Beats - Dr. Dre a Jimmy Iovine.

Beats bude nadále fungovat jako samostatná značka, ale už se třeba rozešla se svým designovým studiem, podobu sluchátek nyní bude mít na starosti Apple. Streamovací služba má teď jen 250 000 zákazníků a pojede samostatně vedle iTunes. Apple hlavně získává dvě osobnosti hudebního průmyslu a zejména producent Jimmy Iovine přinese do Apple vyjednávací schopnosti s hudebními a filmovými studii, které trošku upadly s odchodem Steva Jobse.

Dr. Dre i Jimmy Iovine se stanou zaměstnancemi Apple na plný úvazek a jejich šéfem bude SVP Apple pro online služby Eddy Cue. Hlavním důvodem pohlcení Beats je sdílená vášeň pro hudbu. Teprve čas ukáže, zda se Beats podaří sladit kulturu s Apple lépe, než s dřívějším většinovým majitelem HTC.

Zdroj: Apple

 

Diskuze (64) Další článek: Jak vypadají datacentra Googlu, Facebooku a dalších

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,