Jen pro náročné vývojáře: 96 MacBooků Pro v jednom racku

Vývojářské společnosti musí testovat na hardwaru, který je v prodeji nebo pro hardware a software, jež používají jejich zákazníci.

Na blogu Simbimbo se objevily fotografie opravdu unikátní konstrukce hardwaru, který slouží primárně k testování aplikací. V jednom racku je totiž umístěno 96 MacBooků Pro s výkonnějšími procesory řady Intel Core i7 a 16 GB operační paměti.

img_1999.jpg
Ukázka vysouvací konstrukce a racku s 96 MacBooky Pro (Zdroj: Simbimbo)

Konstrukce která drží jednotlivé MacBooky pohromadě, zahrnuje vysouvací poličky, přičemž na každé jsou tři MacBooky Pro umístěné za sebou. Aby vše fungovalo podle představ, museli si tvůrci nechat na 3D tiskárně vytisknout části na držení mírně otevřených vík s displeji (7 mm) a další třeba pro udržení napájecích konektorů MagSafe. Vše k optimalizace chlazení MacBooků, protože běží 24 hodin denně.

img_1601.jpgimg_2002.jpgimg_2003.jpgimg_2004.jpg
Takový rack jste nejspíše ještě neviděli (Zdroj: Simbimba)

Na fotografiích můžeme vidět, že každý MacBook Pro je navíc vybaven i adaptérem pro ethernet, který v rámci šasi už není. Pokud si říkáte, proč nepoužili mnohem levnější Mac Mini, tak takový rack s 160 kousky už mají také. A jaká společnost takové testování provádí? Podle všeho jde o MathWorks, tvůrce programu Matlab. Cena jen za samotné MacBooky Pro je více než pět milionů korun.

Diskuze (22) Další článek: Mnozí nemají jasno: Jak je to s tím ročním upgradem zdarma na Desítky?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,