Apple | Notebooky | E-shopy

Jsou pro vás MacBooky moc drahé? Můžete je používat za měsíční poplatek, každé dva roky dostanete nový model

V automobilovém oboru se docela uplatnil operativní leasing, což vlastně znamená pronájem nového vozu. Platíte jen měsíční poplatek, vozíte se v novém a po vypršení smluvní dohody se leasingová společnost automobil nechá a prodá. Vy zas dostanete nový. Podobné principy se nyní objevují také v oboru spotřební elektroniky, zejména v zahraničí. Nyní ale i české e-shopy Alza.cz a CZC.cz přišly s takovými nabídkami, a to cílenými na MacBooky.

Notebooky značky Apple jsou atraktivním artiklem, nicméně poněkud dražším. Leckdo ale po MacBooku touží a forma splátek je jedinou možností, jak si nový stroj dopřát. Na rozdíl od běžného splátkového prodeje nové obchodní modely umožňují MacBook po dvou letech vrátit a vyměnit za nový.

831263126 589230413
Nabídky obou konkurentů se zásadně liší. CZC.cz má levnější měsíční poplatek, ale notebook musíte splatit celý. U Alzy platíte více, ale jste méně vázaní. Liší se také nabídka podporovaných produktů - u Alzy najdete i iMacy, ale chybí nové MacBooky pro s Touch barem. Ty jsou u CZC.cz, kde však zas chybí stolní iMacy

Na první pohled se jeví atraktivněji nabídka od CZC.cz. Nový MacBook vybavený procesorem Core m3 a 256GB úložištěm vyjde na 1 031 Kč měsíčně, kdežto u Alzy na 1 890 Kč měsíčně. Obě nabídky mají ale několik zásadních rozdílů.

U CZC.cz vlastně kupujete notebook na splátky, a to na 4 roky. Po dvou letech však máte možnost notebook vrátit, vyměnit ho za na nový a de facto začít se splácením znovu. Nebo si notebook necháte a po čtyřech letech je váš. Nicméně máte závazek notebook splatit.

Alza.cz má cenu dražší, ale systém je jiný. Platíte, ale notebook vám nezůstane, nelze ho pak ani odkoupit. Na druhou stranu můžete kdykoli po 6 měsících říct, že už ho nechcete, a bez sankcí ho vrátit a dále již nic neplatit. V ceně je přitom i pojištění proti poškození či krádeži a předplatné Office 365.

255177176
Apple dokáže přilákat i méně zkušené k vyšší útratě peněz za počítač. Jde o o módní značku, u které nerozhodují jen technické parametry. Proto obchodníci přichází se speciálními nabídkami právě pro Macy

Pokud nemáte dostatek prostředků na koupi nového MacBooku, jsou to jedny z cest, jak si ho dopřát. Samozřejmě je nutné počítat a důkladně prostudovat podmínky služby, možná že nakonec vyjde levněji běžný nákup na splátky.

Vůbec nejvhodnější je ale zvolit takový notebook, který si můžete dopřát i bez závazku měsíčních plateb. Tady máte pár tipů na levná řešení:

01.jpg02.jpg03.jpg04.jpg 0.jpg
Takto dnes vypadá výchozí model notebooku od Applu, nový MacBook. Sice jsou v nabídce ještě i levnější modely Air, ale ty už jsou dost zastaralé a zřejmě se už nedočkají nástupců. Příplatkové jsou pak modely MacBook Pro. Základní MacBook má oficiální cenovku 39 990 Kč
Diskuze (65) Další článek: Facebook, HTC, Samsung, Google a další velcí hráči virtuální reality založili asociaci. Vývoj by měl být jednotnější

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,