Jste terorista? Tak to už žádný OneDrive a Office 365

Před pár dny jsme referovali o případu českého mladíka, kterému Google zrušil účet poté, co sdílel kamarádovi složku s erotikou přes úložiště Drive. Konkurenční Microsoft nyní také přitvrzuje a zaměří se na teroristy.

Pokud patříte k teroristické buňce, případně máte podnik, který jakýmkoliv způsobem podporuje terorismus, můžete zapomenout na podnikový Office 365 nebo soukromý OneDrive, Microsoft totiž upravil podmínky.

972640935
148stránkový seznam teroristů OSN, ze kterého bude čerpat i Microsoft

Nutno ovšem podotknout, že podmínky Microsoftu byly již dříve natolik přísné, že neumožňovaly jakýkoliv teroristický obsah. Nyní ale může firma bez okolků a automaticky zrušit i zdánlivě korektní profil, který má s terorismem společnou třeba jen vlastnickou strukturu.

A jak vlastně Microsoft definuje terorismus? Podle tohoto sankčního seznamu OSN, na kterém najdete jak jednotlivce ze Středního východu, tak všemožné organizace.

 

Microsoft se zároveň zaměří na to, aby pomocí strojové analytiky obsahu dokázal terorismus sám detekovat a to podobným způsobem, jako jeho roboti dnes v datech odhalují jiný zakázaný obsah – třeba dětskou pornografii.

Diskuze (31) Další článek: Kingston UV400 jsou nové SSD, které tlačí cenu dolů. 120 GB vyjde jen na tisícovku

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,