Xiaomi | Fotografování

Kolo, notebook a teď i bezzrcadlovka. Xiaomi dál rozšiřuje pole působnosti

Xiaomi u nás známe především jako výrobce výhodných smartphonů, tabletů a mobilního příslušenství, jeho portoflio se však v posledních letech značně rozrostlo. Nedávno Xiaomi ukázalo druhou verzi akční kamery, společnost představila svůj první notebook a na trh bude dodávat také městská elekrokola. A nyní míří do dalšího segmentu – prvním fotoaparátem je bezzrcadlovka Yi M1.

Xiaomi zvolilo pro svůj kompakt s výměnnými objektivy formát 4/3 a vybavilo jej snímačem Sony IMX269 s rozlišením 20 MPx. Kromě fotek, které mohou být ukládány do RAWů si Yi M1 poradí také s natáčením videa a to až při 4K s frekvencí snímků 30 FPS.

Scrn-09-23-001.png
Bezzrcadlovka Yi M1 bude k dispozici v černé a stříbrné variantě

Dostupné budou dva setové objektivy – pevný 42mm se světelností F1.8 a zoomový 12-40 mm (F3,5-F5,6). Kompatibilní však samozřejmě budou i běžná Micro 4/3 skla – Panasonic, Sigma, Tamron a další.

Ovládání foťáku bude probíhat z velké části na dotykovém displeji s úhlopříčkou 3 palce a rozlišením 720 × 480. Mezi fyzickými ovládacími prvky nechybí kolečko pro přepínání režimu, jedno programovatelné kolečko a dvě tlačítka pro navigaci v menu.

Xiaomi pošle foťáky primárně na Čínský trh a to právě dnes, v následujících měsících se však dostane i do dalších zemí. Americká cena je nastavena na 329 dolarů se základním zoomovacím objektivem. A pokud zvolíte variantu s oběma seťáky, vyjde vás komplet na 449 dolarů. V případě, že se dostane na tuzemský trh, mohli bychom počítat s cenou kolem 10 500 korun v prvním případě.

Diskuze (38) Další článek: Yahoo potvrdilo obří únik dat. Útočníci mají data půl miliardy uživatelů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,