Komunikační pracovní aplikace Slack se chystá na vstup na burzu

Původně interní nástroj při vývoji hry se nakonec stal velmi populární novou formou komunikační aplikace Slack, která je hlavním produktem společnosti Slack Technologies.

Slack se už připravuje na vstup na burzu (IPO), což je významný milník nejen pro zakladatele, ale i zaměstnance a současné investory. Dle informací webu Business Insider už společnost dokončila interní audit a první přípravy, které se vstupem na burzu souvisí.

I přes to ale nelze čekat Slack na burze dříve než za 18 měsíců, a to i když vše půjde podle plánů a na cestě se nevyskytnou žádné problémy. Současné ohodnocení společnosti je 2,8 miliard dolarů a mezi investory jsou i známá jména jako Google Ventures, Accel Partners nebo TK.

Službu v současnosti denně používá přes 1,7 milionů uživatelů. Vzhledem k tomu, že se jedná především o firemní zákazníky, je to samozřejmě velmi zajímavé číslo.

Klepněte pro větší obrázek
Slack používá několik cenových tarifů, včetně varianty zdarma. Platí se za uživatele.

I když se Slacku podařilo vytvořit oblíbenou komunikační platformu, stále jde jen o relativně malý produkt, který se snaží nahradit email. Nelze se tak divit, že například Facebook chystá podobnou službu pro práci na příští rok, což by mohlo znamenat velký problém. Facebook vlastní masivně používaný Messenger, takže v této oblasti má velkou zkušenost a zvládne i náročnější zatížení. Před několika dny měl Slack výpadek, což se projevilo především na poprasku na sociálních sítí. Mnohé firmy a týmy však Slack používají místo emailu, takže jakmile nefunguje, znamená to značný problém, který může zastavit chod firmy.

Podívejte se, jak funguje Slack:

Slack možnosti aplikace neustále rozšiřuje, na začátku roku koupil společnost ScreenHero, díky které by měl Slack postupně přidat také přenos hlasu, video a možnost prezentace skrze obrazovku. Klientské aplikace už jsou dostupné pro iOS (včetně Apple Watch), Android, Windows, OS X i Linux.

Diskuze (5) Další článek: Američtí vědci si vás nahrají a poznají, jestli vám vydrží vztah

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,