Hudba, filmy, seriály

Kruh se uzavřel, Plex nabízí aplikaci pro Kodi (XBMC), z něhož před osmi lety vznikl

Plex je populárním řešením pro organizaci domácích multimédií a jejich přehrávání z NASu či počítače. Na jedné straně běží Plex Server, který se stará o distribuci včetně možného překódování v reálném čase, na druhé straně potom klientská aplikace. Ta může být nainstalována na Apple TV, chytré televizi, tabletu nebo klidně na Raspberry Pi. A nyní se přidává také aplikace pro oblíbenou platformu Kodi, přejmenované XBMC.

Scrn-12-01-004.png
Plex na Kodi vychází z aplikací pro další platformy. Rozhraní tak do standardního vzhledu Kodi úplně nezapadá

Právě XBMC se přitom o vznik Plexu zasloužilo – původní vývojář Elan Feingold hledal ideální přehrávač pro svůj Mac Mini, jenže XBMC v té době pro jablečnou platformu nebylo dostupné. Zanedlouho se připojil k týmu XBMC, kde pod jeho vedením vzniklo OSXBMC pro Mac OS. Jeho cíle se ale nebyly kompatibilní se směřováním platformy, a proto v roce 2008 začal pracovat na odvozenině s názvem Plex.

Nová aplikace pro Kodi nabízí většinu funkcí, které uživatelé najdou na dalších platformách. Dostupná je zatím jako testovací verze pro platící uživatele, kteří využívají balíčku Plex Pass. Ten aktuálně vyjde na 5 eur měsíčně, 40 eur ročně nebo 150 eur za celoživotní licenci.

Diskuze (2) Další článek: Sledujete na webu porno? Prohlížeč od Seznamu po vás zamete stopy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,