Lenovo nabídne novou miniaturní bezdrátovou klávesnici s „neviditelným“ integrovaným touchpadem

Pokud máte třeba v obýváku k televizi připojený počítač s Windows, důležitou součástí je také jednoduché ovládání. I když existuje mnoho řešení, Lenovo představilo novinku v podobě miniklávesnice s touchpadem.

Lenovo 500 Multimedia Controller je opravdu miniaturní hardwarová klávesnice, která má kompletní qwerty rozložení a také velkou spoustu počítačových a multimediálních kláves (celkem 80 kláves), které jsou často přizpůsobené právě pro Windows 10. Takových klávesnic je ale na trhu spousta, v čem je tato zajímavá?

Klepněte pro větší obrázek
Detail miniklávesnice Lenovo 500 Multimedia Controller

Lenovo se podařilo po celé ploše kláves integrovat kapacitní dotykové snímání, které dokonce podporuje i gesta, třeba pro posouvání pomocí dvou prstů nebo přiblížení a oddálení.

Klávesnice má rozměry 14,5 × 8,56 × 1,885 cm, hmotnost pouze 141 g a od bezdrátového vysílače (2,4 GHz) funguje až na vzdálenost 20 metrů, což je dvakrát více, než je u těchto zařízení zvykem. Průměrná výdrž by s bateriemi AAA měla být až 8 měsíců. V prodeji se objeví během března za cenu 55 dolarů (přibližně 1 600 Kč s DPH).

Jako dlouholetý uživatel softwarové Mobile Mouse vidím hlavní nevýhodu v tom, že klávesnici nelze používat jednou rukou – ať už pro psaní, tak pro gesta. Pokud ale potřebujete hardwarové klávesy, je to rozhodně zajímavý hybrid.

Diskuze (4) Další článek: S těmito džínami nezabloudíte. Zavibrují před každou odbočkou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,