Lenovo X1 Yoga s OLED displejem a X1 Tablet na vlastní oči [CES]

Ještě před oficiálním zahájením CESu jsem si na akci CES Unveiled mohl osahat čerstvé novinky Lenovo. Tedy především první notebook s OLED obrazovkou Thinkpad X1 Yoga a netradiční tablet Thinkpad X1.

Tablet popravdě působí zatím jako vyvíjený produkt. Je dobře zpracovaný, robustní, tenký, ale není na něm nic výrazně unikátního. Inovací je výklopný stojánek, který se oproti Surface od Microsoftu vyklápí s uchycením u spodní strany. Připomíná tak tablety Yoga.

Další příbuznost s tablety Yoga jsou doplňkové válečky přicvakávané na spodní stranu. Je tu akumulátor, projektor nebo rozšíření a konektory. Zejména tyto válečky jsou poněkud nezvyklé a upevňování není nějak jednoduché. Uvidíme, jak se to nakonec na trhu ujme.

Hlavní hvězdou Lenova pro CES je ale rozhodně Thinkpad X1 Yoga. OLED obrazovka v notebooku vypadá úchvatně, má dokonalé pozorovací úhly a kontrastní podání barev. Vyřešené ale není vypalování pixelů a také vyšší spotřeba OLED při zobrazování bílé barvy, která dominuje běžným aplikacím. To budou věci, které se budou muset vyzkoušet.

I bez OLED displeje je ale X1 Yoga unikátní. Lenovo v něm totiž poprvé použilo klávesnici, která se při překlopení zasune do těla notebooku a klávesy klesnou do roviny s plochou mezi tlačítky. Klávesnice je tak při překlopení lépe chráněná.

Diskuze (6) Další článek: Pozor, změňte výchozí heslo na routerech UPC. Záškodník jej snadno odhalí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,