LG Rolly: klávesnice sbalená na cesty

Existuje víc důvodů, proč tablety a telefony zatím nemohou plnohodnotně nahradit počítače a notebooky, ale jedním ze základních je, že na virtuální klávesnici je psaní delších textů doslova utrpení. Výrobci proto přichází na trh s různými bezdrátovými klávesnicemi, které tento nedostatek eliminují. Často se však jedná o neskladné, velké kousky příslušenství. To se snaží změnit LG, které nyní představilo unikátní skládací klávesnici LG Rolly.

01.jpg02.jpg03.jpg
LG Rolly se vejde i do menších dámských kabelek.

Jedná se o klávesnici, která se s telefonem nebo tabletem dokáže spojit skrze Bluetooth 3.0 nebo 4.0. V přenosném stavu se tváří jako hranatá, zhruba 23 cm dlouhá tyčinka. Jakmile ji však rozbalíte, tak se automaticky zapne a připojí se ke spárovanému přístroji. V jednu chvíli dokonce může být spárována současně se dvěma různými zařízeními. Její další výhodou může být, že velikost kláves je pouze o milimetr menší (17 mm), než je 18mm standard u klasických klávesnic.

Klávesy jsou vyrobeny z polykárbonátu a ABS plastu. Energii této klávesnici dodává jedna AAA baterie, která by měla vystačit až na 3 měsíce používání. LG se s námi bohužel nepodělilo o dostupnost ani cenu tohoto nového příslušenství. Jisté je zatím pouze to, že první LG Rolly vstoupí na severoamerický trh a následně se dostane i do Evropy. Veřejnost si tento kousek hardwaru bude moci poprvé prohlédnout na blížícím se veletrhu IFA v Berlíně.

Ačkoli se jedná o konstrukčně zajímavé řešení a celkově atraktivní gadget, pro nás vhodný moc nebude. Klávesnici totiž chybí pátá řada kláves, a tak by psaní s českou diakritikou bylo poněkud obtížnější.

Diskuze (7) Další článek: Kaspersky prý podsouval konkurenci falešný malware

Témata článku: , , , , , , , , ,